Kapustičková krémová polévka

Dneska si pochutnáváme na husté kapustičkové polévce. Jonáškovi jsem do ní drobně nasekala maso ze včerejška a tak vznikl eingopf, které on má koneckonců moc rád.

  • Příprava : 15 minut
  • Vaření/pečení : 15 minut
  • Obtížnost : snadná

Suroviny

  • růžičková kapusta - 200 - 250 g
  • mrkev - 2 kusy
  • petržel - 1 ks
  • brambor - 1 ks
  • a další zelenina - - květák, celer, pórek, brokolice... máte-li něco načnutého
  • ovesné vločky - 1 hrstka
  • cibule - 1 ks
  • olej - 2 lžíce
  • vývar - 750 ml
  • sůl
  • kmín mletý
  • česnek
  • zelené bylinky

Postup přípravy

Cibuli jemně nakrájíme a necháme ji na oleji zesklovatět. Očistíme si zeleninu a vše nakrájíme na drobné kousky. Z kapustičky obereme vnější lístečky, zbytek omyjeme a do polévky dáme v kuse, pouze větší kusy můžeme rozkrojit. Zeleninu (kromě kapustičky) přidáme k cibulce a krátce orestujeme. Zalijeme vodou (vývarem), okořeníme, přidáme kapustičky a vaříme cca 12-13 minut. Poté odebereme pár celý kapustiček s trouchou další zeleniny, zbytek v kastrólu rozmixujeme, odebranou zeleninu vrátíme do polévky, promícháme a můžeme podávat.

Na ozdobu se pro dospěláky hodí také například opečená slanina. Zvlášť chlapi to ocení 😉 Pro zjemnění můžeme na talíři dozdobit smetanou ke šlehání.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *