Květákový krém na středomořský způsob

Hustá, krémová polévka, která zasytí i zahřeje. Dneska s ne úplně tradiční středomořskou vůní a chutí, kterou jí dodávají bylinky jako je rozmarýn, bazalka a oregáno.

  • Příprava : 10 minut
  • Vaření/pečení : 15 minut
  • Obtížnost : snadná

Suroviny

  • květák - 1 stření hlava
  • mrkev - 3-4 kousky
  • petržel - 1 menší kus
  • brambory - 2 střední kusy
  • voda / vývar - cca 3/4 - 1 litr
  • koření - česnek, rozmarýn, bazalka, tymián, oregáno

Postup přípravy

Zeleninu očistíme, nakrájíme na drobné kousky a dáme do kastrólu. Zalijeme vodou nebo vývarem tak, abychom získali cca 1,5 l základu na polévku. Přidáme koření - čerstvé nasekáme. Vaříme 15 minut do změknutí zeleniny. Poté celou polévku rozmixujeme do hladka tyčovým mixérem.

Ozdobit můžeme snítkem čerstvé bazalky a kapičkami olivového oleje.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *