Zapečené tuňákové těstoviny

Tak tenhle typ jídla máme rádi celá rodina - já protože se vaří skoro sám - v troubě, děti, protože je to vlastně sladké jídlo a manžel, protože se pěkně papá a nemusíme u stolu nikoho 2x pobízet. Vylízané talíře jsou pak jen třešničkou na pomyslném dortu.

  • Příprava : 15 minut
  • Vaření/pečení : 60 minut
  • Obtížnost : snadná

Suroviny

  • těstoviny - 250 g
  • dýně Hokaido / máslová - 1/4-1/3 středního plodu
  • cuketa - 1/2 mladého kusu
  • mrkev - 2 kusy
  • rajčata - 1 plechovka nebo odpovídající množství čerstvých, loupaných, krájených
  • oregáno, tymián, rozmarýn
  • větší konzerva tuňáka - 1 ks
  • mozzarella z nálevu - 1 balení

Postup přípravy

Zeleninu očistíme a hrubě nastrouháme do větší mísy. Přidáme bylinky, rajčata z plechovky (celý obsah), okapaného tuňáka (je jedno jestli byl v oleji nebo ve vlastní šťávě), okapanou a drobně nakrájenou mozzarellu a vše dobře promícháme. Do misky si odděláme cca 1/4 obsahu mísy a ke zbytku přimícháme suché, nevařené těstoviny.

Troubu rozehřejeme na 200 oC, zapékací mísu odpovídající velikosti vymažeme máslem. Do zapékací mísy přesuneme nudlovou směs, uhladíme ji a nahoru rozprostřeme tu 1/4, co jsme měli stranou. Dělám to tak proto, aby se mi nestalo, že budu mít nahoře nudle, které se jednak pořádně neuvaří a za druhé jsou po upečené tvrdé, těžko kousatelné pro dospělého, natož pro dítě.

Dáme péci na cca 45 - 60 minut, dokud povrch pěkně nezezlátne. Necháme lehce prochladnout, abychom si nespálili pusinky a můžeme se do té dobroty pustit.

2 Responses to Zapečené tuňákové těstoviny

  1. Ivona

    Dobry den, cuketu asi nenechat vykapat, ze? A pect zakryte?
    Dekuji 🙂

    • Tereza

      Dobrý den Ivono, cuketu určitě bez vykapávání, veškerou tekutinu z ní pojmou do sebe těstoviny, takže je tam žádoucí a počítá se s ní. Klidně pečte zakryté a nakonec můžete posypat sýrem a nechat v troubě pár minut rozpustit / zapéct, klidně zapněte na ten sýr gril. Ať si pochutnáte! T.

Napsat komentář: Ivona Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *