Tvarohové knedlíčky

Přemýšlím, jestli znám rychlejší jídlo na přípravu, navíc ze 3 surovin... Zároveň mám tyto knedlíčky spojené s prázdninami u babičky ve Zlíně, ta chuť je plná vzpomínek. Takže se do nich pusťte. U nás jsou tradiční se skořicí, cukrem a přelité máslem, ale stejně dobře Vám zachutnají i s ovocným přelivem.

  • Příprava : 10 minut
  • Vaření/pečení : 8 minut
  • Obtížnost : snadná

Suroviny

  • tvaroh - 250 g
  • vejce - 1 ks
  • strouhanka - 1/2 hrnku

Postup přípravy

Všechny ingredience smícháme dohromady. Nejlepší je mixérem, kdy je potřeba aby těsto nezůstávalo jednolité ale jakoby se trhalo. Stále však musí být spíš lepkavé. Množství použité strouhanky totiž ovlivňuje vlhkost tvarohu a velikost vejce. Pozor, ať to se strouhankou nepřeženete, z toho nešouláte krykeťáky. Pokud si nejste jisti, dejte strouhanky o malinko méně, vyčkejte 2-3 minutky, až strouhanka natáhne vlhkost, znovu prošlehněte a uvidíte, jestli je potřeba strouhanku přidat.

Poté si do misky naberte vodu, namočte ruce a ukoulejte knedlíčky cca o velikosti ping-pongového míčku. Tyto vařte v osolené vodě cca 7-8 minut. Po vytažení je na talíři dvěma vidličkami ihned roztrhněte, aby z nich unikla pára, jinak se Vám scvrknou a budou tvrdé.

 

Jahodovo-banánový přeliv - hrstku jahod rozmixujte s banánem a přidejte špetku skořice.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *