Hovězí roláda na kořenové zelenině

Celkem rychlá příprava tohoto oběda je pro mě rozhodující a pak vaření v papiňáku zajistí, že roláda není vysušená. Ze zeleniny nakonec vznikne úžasná omáčka... co víc si přát

  • Příprava : 15 minut
  • Vaření/pečení : 40 minut
  • Obtížnost : snadná

Suroviny

  • Plátek hovězího vhodný na roládu
  • mrkev - 3 kusy
  • petržel - 1 kus
  • cibule - 1 ks
  • vejce - 2 ks vařené na tvrdo
  • sýr - 1 plátek
  • hořčice - 1 lžička (lze vynechat)
  • nakládaná okurka - 1-2 kusy dle velikosti
  • koření - já použila Adžiku
  • sůl - s citem
  • vývar (hovězí) - 800 ml
  • máslo - oříšek na zjemnění omáčky
  • olej - 2-3 lžíce na opečení cibule a rolády

Postup přípravy

Maso řádně naklepeme, lehce okořeníme a osolíme (s citem). Pomažeme hořčicí (nemusíme) a středem poklademe sýrem, na půlku rozkrojeným sýrem a okurkou. Roládu smotáme a zajistíme potravinářským špagátem nebo režnou nití před rozbalením.

Cibuli očistíme a jemně nakrájíme. Stejně tak zeleninu - mrkev a petržel - očistíme a nakrájíme na větší kousky. Na oleji opečeme roládu ze všech stran, aby se zatáhla, přihodíme i cibuli zesklovatět. Nakonec přidáme kořenovou zeleninu, zalijeme vývarem a papiňák zavřeme a vaříme 40 minut. Poté vyndáme roládu a pečlivě odstraníme špagát/nit.

Zeleninu s vývarem rozmixujeme dohladka a zjemníme oříškem másla. Podáváme s rýží, šťouchanými bramborami... nebo čím máme rádi.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *