Kokosové řezy Albert

Pokoušela jsem se o imitaci buchty z Alberta, na které jsme si kdysi doslova ujížděli. Je to její věrná kopie - čokoládový základ doplněný vláčným mnohokokosovým bílým těstem. Do 15ti minut v troubě a dobrota veliká!

  • Příprava : 15 minut
  • Vaření/pečení : 30 minut
  • Obtížnost : snadná

Suroviny

  • Světlé kokosové těsto:
  • vejce - 1 ks
  • cukr - 3 lžíce
  • cuketa - 150 g
  • kokos - 100 g
  • mouka polohrubá - 50 g
  • kypřící prášek - 1 lžička
  • olej - 70 ml
  • Tmavé čokoládové těsto:
  • mouka polohrubá - 250 g
  • kypřící prášek - 6 g
  • cukr krupice - 1/2 hrnku
  • kakao holandského typu - 3 lžíce
  • vejce - 1 ks
  • mléko - 1/2 hrnku
  • olej - 50 ml
  • Na ozdobu:
  • marmeláda - 2 lžíce
  • kokos - hrstka

Postup přípravy

Světlé kokosové těsto:

Nejprve vyšleháme vejce s cukrem a poté postupně přidáme ostatní ingredience, cuketu hrubě nastrouhanou. Vše necháme projet mixérem a v případě potřeby přidáme malinko mléka, bude-li těsto příliš husté.

Tmavé čokoládové těsto:

Všechny ingredience smícháme v jedné misce mixérem.

Do vymazané a vysypané formy nejprve vylejte tmavé těsto, poté lžící nabírejte světlé těsto a udělejte hustě vedle sebe hromádky nahoru na hnědé těsto, dokud všechno světlé nespotřebujete. Pak klepněte formou o stůl, aby se hromádky pěkně zarovnaly a šoupněte do trouby na cca 30 minut při 175 oC. Těsto je upečené, až je seshora krásně zlatavé, velkou pomocnicí vám bude taky špejle zapíchnutá do středu a vytažená suchá. Po upečení jsem rozmíchala v misce 2 lžíce meruňkové marmelády se zhruba stejným množstvím vody, mašlovačkou potřela celý koláč a hustě zasypala kokosem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *