Falešná „znojemská“

Chcete uspokojit chlapské chutě svého manžela a přesto uvařit něco zdravého, co by mohly i děti? Zkuste tuto falešnou "znojemskou", je to výborné dětské jídlo, které uspokojí i náročnější jedlíky.

  • Příprava : 30 minut
  • Vaření/pečení : 30 minut
  • Obtížnost : snadná

Suroviny

  • vepřová pečeně - 3 plátky
  • sýr - 3 plátky
  • šunka - 3 plátky
  • nakládaná okurka - 3 větší kusy
  • kremžská hořčice - 1 lžíce
  • vejce na tvrdo - 1 ks
  • olej na opečení - 3 lžíce
  • cibule - 1 ks
  • mrkev - 4 ks
  • cuketa - 1 menší kus
  • grilovací koření
  • vývar
  • sůl

Postup přípravy

Připravíme si závitky ze tří plátků vepřové pečeně. Plátky naklepeme ve fólii, nařízneme na několika místech okraj, tam co je blanka. Pro dospělé potřeme kremžskou hořčicí, přidáme 1/4 velké nakládané okurky (zbylé 2 okurky jsou do omáčky), sýr a šunku. Dětskou verzi naplňte dle svého uvážení, já dala jen okurek. Pokud máte čas je chutné přidat i 1/4 na tvrdo uvařeného vejce. Každý závitek zarulujeme, převážeme potravinářským špagátkem a na trošce oleje opečeme v papiňáku ze všech stran.

Závitky vytáhneme na talíř, na oleji osmahneme drobně krájenou cibulku, na kostky krájenou mrkev a cuketu. Zlehka zaprášíme oblíbeným grilovacím kořením (pozor, ať není ostré a já vždy kupuji bez obsahu soli). Důkladně zamíchejte. Na zeleninu položte závitky a zalijte vývarem jen tak, aby byly téměř ponořené. Nakonec přidejte 2 na kostičky nakrájené  okurky a s citem osolte.

Zavřete papiňák a od začátku syčení vařte cca 25-30 minut. Po dovaření závitky vyjměte, obsah papiňáku rozmixujte ne zcela do hladka a podávejte nejlépe s rýží.

Musím říct, že jsme si vážně pochutnali!

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *