Hustá dýňová polévka

Tak tuhle polévku milujeme naprosto všichni, Emi jí říká "omáčka". Příprava je supersnadná a výsledek superchutný. Směle do ní.

  • Příprava : 15 minut
  • Vaření/pečení : 15 minut
  • Obtížnost : snadná

Suroviny

  • dýně Hokaido / máslová - 1/2 průměrného plodu
  • mrkev - 2 střední kusy
  • petržel - 1 střední kus
  • cibule - 1 ks
  • vývar - 1 litr
  • česnek
  • kmín mletý - 1 lžička
  • zelená petrželka
  • olej na opečení - 2 lžíce
  • kokosové mléko - 1/2 plechovky

Postup přípravy

Hokaido důkladně omyjeme, máslovou oloupeme. Nakrájíme na větší kostky. Mrkev a petržel očistíme a drobně nakrájíme. Očištěnou a drobně nakrájenou cibuli opražíme na oleji do sklovita. Přidáme zeleninu a zalijeme vývarem, množství můžeme přizpůsobit množství zeleniny, takže klidně přidejte! Okořeňte a vařte cca 15 minut. Poté obsah kastrólu rozmixujte do hladka a přidejte 1/2 plechovky kokosového mléka.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *