Batátový krém

Byli u nás tcháni přinesli nám 2 krásné, veliké batáty, prý byly v akci. No tak super! Dýňová sezóna už dávno skončila a tak zkouším udělat trošku alternativu a víte co? Vyšlo to a je to veliká dobrota.

  • Příprava : 10 minut
  • Vaření/pečení : 15 minut
  • Obtížnost : snadná

Suroviny

  • batáty - 1,5 velkého kusu
  • mrkev - 2 kusy
  • petržel - 1 kus
  • cibule - 1 kus
  • koriandr
  • sůl
  • vývar
  • kmín mletý
  • česnek
  • olej - 2 lžíce
  • kokosové mléko - 1/2 plechovky

Postup přípravy

Batáty oloupeme a nakrájíme na kostky. Mrkev, petržel i cibuli očistíme a drobně nakrájíme. Cibulku na oleji opražíme, přihodíme mrkev a petržel a krátce společně opékáme. Přidáme i batáty a zalijeme vývarem asi centimetr nad zeleninu. Okořeníme a uvedeme do varu. Vaříme cca 15 minut, dokud nejsou batáty měkké.

Po uvaření promixujeme tyčákem dohladka a vmícháme polovinu obsahu plechovky kokosového mléka.

Podávat můžete třeba s opraženou slaninou, oblíbenými semínky, rohlíkovými krutónky... co máte rádi.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *