Tvarohová bublanina

Blíží se sezóna třešní a já mám třešně neodmyslitelně spojené s bublaninou. Jenomže ne s takovou tou suchou, dusivou, ale s vláčnou tvarohovou, co se rozplývá na jazyku. Tak s chutí do ní!
- Příprava : 15 minut
- Vaření/pečení : 30 minut
- Obtížnost : snadná
Suroviny
- mouka polohrubá - 200 g
- prášek do pečiva - 1,5 lžičky
- bílky - 4 ks
- žloutky - 4 ks
- tvaroh - 250 g
- cukr krupice nebo jiné sladidlo - 80 g
- máslo / Hera - 150 g
- ovoce
Postup přípravy
Koláčovou formu si vyložíme pečícím papírem, případně ji vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Troubu rozpálíme na 185 oC.
V čisté míse ušleháme z bílků pevný sníh.
Žloutky, tvaroh, cukr a máslo sešleháme, dokud se cukr nerozpustí. Poté přidáme mouku s práškem do pečiva a šleháme, dokud nezískáme homogenní těsto. Špachtlí do něj důkladně vmícháme bílkový sníh. Těsto rozetřeme do připravené formy, posypeme ovocem a pečeme cca 30 minut do zlatavé barvy.
Slavnostně můžeme podávat s kopečkem šlehačky nebo zmrzliny, ale skvěle chutná i jen tak.
Napsat komentář