Tvarohová bublanina

Blíží se sezóna třešní a já mám třešně neodmyslitelně spojené s bublaninou. Jenomže ne s takovou tou suchou, dusivou, ale s vláčnou tvarohovou, co se rozplývá na jazyku. Tak s chutí do ní!

  • Příprava : 15 minut
  • Vaření/pečení : 30 minut
  • Obtížnost : snadná

Suroviny

  • mouka polohrubá - 200 g
  • prášek do pečiva - 1,5 lžičky
  • bílky - 4 ks
  • žloutky - 4 ks
  • tvaroh - 250 g
  • cukr krupice nebo jiné sladidlo - 80 g
  • máslo / Hera - 150 g
  • ovoce

Postup přípravy

Koláčovou formu si vyložíme pečícím papírem, případně ji vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Troubu rozpálíme na 185 oC.

V čisté míse ušleháme z bílků pevný sníh.

Žloutky, tvaroh, cukr a máslo sešleháme, dokud se cukr nerozpustí. Poté přidáme mouku s práškem do pečiva a šleháme, dokud nezískáme homogenní těsto. Špachtlí do něj důkladně vmícháme bílkový sníh. Těsto rozetřeme do připravené formy, posypeme ovocem a pečeme cca 30 minut do zlatavé barvy.

Slavnostně můžeme podávat s kopečkem šlehačky nebo zmrzliny, ale skvěle chutná i jen tak.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *