Plněná rolovaná omeleta

Máme doma čerstvá vejce a to si žádá nějakou pořádnou vaječnou večeři. Pustila jsem se do přípravy omeletek. Je to celkem rychlovka, pro dospělé jsem dělala dvě, Emičce jednu a Jonášek si ode mě jen zobnul, ochutnal. Uvedený postup je pro 1 omeletku.

  • Příprava : 2 minut
  • Vaření/pečení : 6 minut
  • Obtížnost : snadná

Suroviny

  • vejce - 2 kusy
  • sůl - špetka
  • máslo - 1/2 lžičky
  • kvalitní šunka - 2 kolečka
  • hrubě strouhaný sýr - malá hrstka
  • pažitka
  • paprika, rajčata, ředkvičky, salát...

Postup přípravy

Pokud budeme připravovat víc než 1 omeletu, rozehřejte si troubu na 120 oC, na dno dejte pekáček s horkou vodou a připravte si zapékací misku s kouskem pečícího papíru. I tu dejte do trouby, ať se zahřeje.

Do misky vyklepněte dvě vajíčka, přidejte špetku soli a metličkou krátce prošlehejte, ať se vejce spojí. Na horkou pánvičku (průměr cca 20 cm) dáme máslo, počkáme, až se rozpustí a vlijeme vejce. Necháme na středním stupni (indukce #6) opékat, dokud se seshora nesrazí, aby vejce neteklo při naklonění, trvá to  cca 3 minutky. Mezitím si nahrubo nastrouháme sýr, nakrájíme pažitku a nakrájíme/natrháme 2 plátky šunky.

Jakmile je vejce sražené, nasypeme do středu hromádku sýra, šunky a celou plochu jemně posypeme pažitkou. Pánev zakryjeme dobře padnoucí pokličkou a pečeme další 3 minuty zakryté, nenahlížíme! Jakmile nám cinkne minutka, přesuneme omeletu na připravený talíř, zarolujeme ji a přemístíme do trouby, aby nevystydla, než připravíme zbytek.

Stejně postupujeme se zbylými omeletami a mezi tím si po chvilkách připravíme zeleninový salátek, jako přílohu. Dobrou chuť!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *