Slunečnicové hrudky se skořicí

Cukrovíčko zcela bez cukru, které lze připravit i v low carb verzi. Zapečené slunečnicové hrudky s oříšky, mandlemi, skořicí a sušenými meruňkami. Totálně žravá záležitost a pozor, varování! Prudce návykové!

  • Příprava : 30 minut
  • Vaření/pečení : 15 minut
  • Obtížnost : snadná

Suroviny

  • slunečnicová semínka loupaná - 300 g
  • oříšky / semínka (viz níže) - 100 g
  • med - 2 velké lžíce
  • sušené ovoce (viz níže) - 100 g
  • bílek - 2 kusy
  • skořice - 3 lžičky

Postup přípravy

Toto cukroví lze připravit v nekonečné řadě variant podle složení.

Slunečnicová semínka lze doplnit kombinací různých oříšků a semen, například: mandle (sekané i mleté), ořechy (vlašské, lískové, pekanové, para...), sezamová semínka, konopná semínka, lněná semínka, kokos, mák...

Sušené ovoce v low carb verzi nahrazuje med (sladidlo). Zvolit můžeme kterékoliv neproslazované. Sušší plody můžeme na 2-3 hodinky namočit do vody. Vhodné jsou zejména: rozinky, brusinky, švestky, meruňky, jablečné křížaly... V low carb verzi ovoce rozmixujeme na pastu v tradiční variantě s medem nakrájíme ovoce na drobné kousky.

Příprava je velmi snadná - všechny ingredience dáme do mísy a ručně promícháme v lepivou semínkovou směs. Lžičkou pak na plech vyložený pečícím papírem tvoříme hromádky. Můžeme klidně blízko sebe, neslepí se. Vložíme do trouby rozpálené na 170 oC a pečeme 10-15 minut do světle hněda. Semínka se v troubě rozvoní a chutnají pak vskutku báječně. Necháme zcela vychladnout, poté odlepíme od papíru a můžeme se pustit do mlsání.

Tato dobrůtka je vhodná také jako zdravý jedlý dárek.

One Response to Slunečnicové hrudky se skořicí

  1. Helena

    Dnes jsem podle Vašeho receptu pekla slunečnicové hrudky, jsou úžasné, jen se po nich zaprášilo 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *