Slunečnicové hrudky se skořicí

Cukrovíčko zcela bez cukru, které lze připravit i v low carb verzi. Zapečené slunečnicové hrudky s oříšky, mandlemi, skořicí a sušenými meruňkami. Totálně žravá záležitost a pozor, varování! Prudce návykové!

  • Příprava : 30 minut
  • Vaření/pečení : 15 minut
  • Obtížnost : snadná

Suroviny

  • slunečnicová semínka loupaná - 300 g
  • oříšky / semínka (viz níže) - 100 g
  • med - 2 velké lžíce
  • sušené ovoce (viz níže) - 100 g
  • bílek - 2 kusy
  • skořice - 3 lžičky

Postup přípravy

Toto cukroví lze připravit v nekonečné řadě variant podle složení.

Slunečnicová semínka lze doplnit kombinací různých oříšků a semen, například: mandle (sekané i mleté), ořechy (vlašské, lískové, pekanové, para...), sezamová semínka, konopná semínka, lněná semínka, kokos, mák...

Sušené ovoce v low carb verzi nahrazuje med (sladidlo). Zvolit můžeme kterékoliv neproslazované. Sušší plody můžeme na 2-3 hodinky namočit do vody. Vhodné jsou zejména: rozinky, brusinky, švestky, meruňky, jablečné křížaly... V low carb verzi ovoce rozmixujeme na pastu v tradiční variantě s medem nakrájíme ovoce na drobné kousky.

Příprava je velmi snadná - všechny ingredience dáme do mísy a ručně promícháme v lepivou semínkovou směs. Lžičkou pak na plech vyložený pečícím papírem tvoříme hromádky. Můžeme klidně blízko sebe, neslepí se. Vložíme do trouby rozpálené na 170 oC a pečeme 10-15 minut do světle hněda. Semínka se v troubě rozvoní a chutnají pak vskutku báječně. Necháme zcela vychladnout, poté odlepíme od papíru a můžeme se pustit do mlsání.

Tato dobrůtka je vhodná také jako zdravý jedlý dárek.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *