Banánové hrudky

banány od Mikulášů se rozhodly naráz všechny dozrát, ale na mě si nepříjdou, já na ně vyzrála! Oprášila jsem recept na "5-minutové" banánové hrudky. Já už zapomněla, jak jsou dobroučké, vláčné, křehké, jemné a hlavně rychlovka.

  • Příprava : 10 minut
  • Vaření/pečení : 15 minut
  • Obtížnost : snadná

Suroviny

  • ovesné vločky - 100 g
  • hladká špaldová mouka - 100 g
  • ořechy / kokos / mandle (jedno z toho) - 100 g
  • cukr (kokosový) - 2 lžíce
  • skořice - dle chuti
  • jedlá soda - 1 zarovnaná lžička
  • máslo - 100 g
  • vejce - 1 ks
  • banány - 2 ks

Postup přípravy

Vločky si umeleme, například hrk-hrk mixérem. Těsto zpracováváme v míse - vložíme nejdříve suché suroviny, promícháme a přidáme tekuté suroviny - máslo rozpustit, banán pomačkat vidličkou. Vymícháme ručním mixérem. Dvěma lžícemi zručně tvoříme hrudky - uděláme přesně dva plné plechy (5 x 6 hrudek na každý).

Pečeme při 170°C cca 15 minut, dokud nebudou světle hnědé. Jsou výborné hned i za pár dní, ale ony prostě nevydrží, nemají šanci.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *