Jablečná bábovka bez tuku

Tak pozor JABLEČNÁ BÁBOVKA BEZ TUKU?! U této bábovky mám ve své ručně psané kuchařce, která je za ty roky už spíš salátovou parodií na kuchařku, poznámku "DOBRÁ" se třemi !!! 🙂 Přemýšlela jsem co ke kafi na odpoledne a vzpomněla jsem si, že už jsem ji dlouho nedělala. Musím se přiznat, že bych se měla vážně zamyslet nad těmi kilči navíc, co nosím a tak jsem bábovku udělala s minimem cukru (použila jsem navíc kokosový) a jak název napovídá, je zcela bez tuku, tak s chutí do ní, protože je krásně vláčná, přesto kyprá.

  • Příprava : 10 minut
  • Vaření/pečení : 45 minut
  • Obtížnost : snadná

Suroviny

  • jablka - 3 větší kusy (300 g)
  • vejce - 5 ks
  • cukr (kokosový) - 3 lžíce
  • utlučená vanilka
  • skořice - 1 lžička
  • mouka hrubá - 240 g
  • kypřící prášek - 1,5 lžičky
  • jedlá soda - 1 lžička

Postup přípravy

Troubu rozhřejeme na 175 oC, bábovkovou formu vymažeme a vysypeme.

Jablíčka oloupeme a jemně nastrouháme, nastrouhaných by mělo být cca 300 g, což odpovídá 3 větším kouskům. V míse smícháme ručním mixérem jablka, vejce, cukr a vanilku se skořicí.

K jablečné směsi přidáme mouku s kypřícím práškem a sodou, prošleháme a vylijeme do bábovkové formy. Těsto rozhrneme ke stěnám formy a dáme do rozpálené trouby. Po 15ti minutách pečení troubu stáhneme na 160 oC a pečeme dalších 30-40 minut. Propečení zkontrolujeme špejlí.

 

 

 

One Response to Jablečná bábovka bez tuku

  1. Jana

    Dobrý den, prosím, zkoušela jste jablečnou bábovku bez tuku upéct i z jiné než hrubé mouky?
    Dekuji :-).

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *