Cizrnový gulášek pro dva

Pro dva? Vlastně pro jednoho a půl - pro mě a Jonáška. Zahrádka nám vydala opravdu velkou (myšleno ironicky) máslovou dýni, tak z té ani jídlo pro celou rodinu připravit nejde. Emička má oběd ve školce, manžel v práci a tak si s Jonáškem vaříme jen my dva pro sebe.

  • Příprava : 10 minut
  • Vaření/pečení : 12 minut
  • Obtížnost : snadná

Suroviny

  • dýně Hokaido / máslová - 1/3-1/4 většího kusu nebo jedna mini
  • mrkev - 2 kusy
  • petržel - 1 kus
  • cibule - 1 kus
  • cizrna (vařená) - 1 plechovka
  • olej - 2 lžíce
  • česnek, kmín, sůl, majoránka, petrželka
  • voda / vývar - 250 ml
  • brambory - jako příloha - 3-4 kusy

Postup přípravy

Na másle opražíme drobně krájenou cibulku dosklovita. Přidáme kořenovou zeleninu a také chvilku opékáme, až se rozvoní. Přidáme dýni, plechovku cizrny i s nálevem (můžeme si pár cizrn schovat na ozdobu), koření a promícháme. Zalijeme vodou nebo vývarem (máme-li v lednici otevřené bílé víno, můžeme trošku hrknout) a dusíme cca 12 minut, dokud zelenina nezměkne.

Mezitím dáme vařit brambory - jako přílohu.

Poté vezmeme do ruky tyčový mixér a veškerý obsah kastrólu promixujeme dohladka. Na talíři můžeme dozdobit stranou odloženou cizrnou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *