Kuřecí soté

S tímhle receptem docela pravidelně oslňuju návštěvy s dětmi. Je to celkem snadné na přípravu a děti toto jídlo vesměs milují a vylizují talíře. No moje děti koneckonců taky!

  • Příprava : 20 minut
  • Vaření/pečení : 40 minut
  • Obtížnost : snadná

Suroviny

  • kuřecí prsa na kousky - 400 g
  • cuketa - 2 menší kousky
  • mrkev - 3 střední kusy
  • petržel - 1 menší kus
  • cibule - 1 kus
  • olej - 2 lžíce
  • vývar - 400 ml
  • smetana ke šlehání 30-33% - 250 ml
  • provensálské nebo jiné koření - dle chuti
  • sůl - dle chuti

Postup přípravy

Maso nakrájíme na drobnější kousky. Zeleninu očistíme. Mrkev a petržel jemně nastrouháme, cuketu hrubě.
Cibuli očistíme a drobně nakrájíme. Na oleji ji orestujeme do sklovita. K cibuli přidáme kuřecí maso a necháme jej zatáhnout. Přidáme nastrouhanou zeleninu, koření (bylinky - česnek + tymián + rozmarín + oregáno, já si melu sušené na mlýnku) a s citem osolíme. Podlijeme vývarem, začínám s 250 ml a přilévám podle potřeby. Uvedeme do varu a za občasného míchání dusíme cca 35 minut. Na konci vaření přidáme smetanu, mícháme častěji a vaříme ještě 5 minut.

Soté je výborné s tarhoňou, těstovou rýží, těstovinami a nebo rýží, bulgurem, quinuou případně kuskusem.

Recept jak připravit tu nejlepší tarhoňu najde ZDE: http://www.prudcejedle.cz/nejlepsi-tarhona/

2 Responses to Kuřecí soté

  1. Kateřina Pelechová

    Potvrzeno, všechno snědli:)
    Díky!

    • Tereza

      Kateřino, to mě velmi těší, že jste slavila úspěch. Krásný víkend! Tereza

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *