Celerová krémová polévka

Někdy máme takové období, že nám na oběd stačí jen hustá polévka, máte to taky tak? Celerová polévka je velmi lahodná, doporučuji vyzkoušet!

  • Příprava : 10 minut
  • Vaření/pečení : 15 minut
  • Obtížnost : snadná

Suroviny

  • celer - 1/2 velké hlavy
  • mrkev - 5 menších kusů
  • batát - 1/2 středního kusu
  • brambora - 1 kus
  • cibule - 1 kus
  • olej - 2 lžíce
  • vývar - 750 ml
  • zelená petrželka, domácí vegeta
  • smetana ke šlehání

Postup přípravy

Cibuli očistíme a drobně nakrájíme. Zeleninu také očistíme a nastrouháme na jemno.

Na oleji necháme zesklovatět cibulku. Poté přidáme zeleninu, lehce osolíme, přidáme nasekanou petrželku a domácí vegetu (nebo jiné polévkové koření bez soli) a zalijeme vývarem do 2 litrů. Vaříme cca 15 minut.

Po dovaření z polévky odebereme bokem do misky 2 žufánky "hustého", zbytek obsahu kastrólu rozmixujeme dohladka. Na tálíři zdobíme odebraným hustým a do každé porce ozdobně přidáme smetanu ke šlehání. Také shora můžeme posypat petrželkou. Případně doplnit krutony z pečiva.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *