Čokoládové minicheesecakes

V úterý Emička slavila s kamarády ve školičce svůj svátek. Nějak se mi nechtělo stát dlouho v kuchyni, takže bleskové, nepečené minicheesecakes byly jasná volba.

  • Příprava : 45 minut
  • Obtížnost : snadná

Suroviny

  • kulaté sušenky (Club Opavia, Digestino Lidl nebo jiné) - 20 kusů
  • tvaroh - 500 g
  • mascarpone - 250 g
  • cukr - 1 lžíce
  • citrónová kůra - z 1 BIO-citrónu
  • smetana ke šlehání - 200 ml
  • vysokoprocentní hořká čokoláda - 200 g
  • ovoce a jiné zdobení

Postup přípravy

Připravíme si 20 papírových košíčků na muffiny. Na dno každého košíku dáme jednu kulatou sušenku. Ráda používám Digestino z Lidlu, mají skořicovou příchuť, nebo klasiku od Opavie - Club. Použít se dají jakékoliv, tyto dvě jmenované přesně padnou na muffinové formičky.

Přípravu začneme čokoládovým krémem - ganache. V kastrólu přivedeme k varu trošku vody, na kastrol posadíme žáruvzdornou misku (nebo druhý kastrol) a vlijeme do ní šlehačku. Počkáme dokud nezačne téměř vařit a dáme bokem z parní lázně. Do vřelé šlehačky přidáme nalámanou čokoládu a 7-10 minut počkáme, až povolí. Dobře rozmícháme, dokud se hmota nespojí. Hotovou ganache necháme vystydnout.

Mezitím si vyšleháme tvaroh s mascarpone, citrónovou kůrou a lžící cukru. Naplníme si zdobící sáček hotovou tvarohovou směsí a hladkou zdobící špičkou nastříkáme zarovnanou vrstvu tvarohového krému. Pracujeme tak, aby nám krém vyšel do všech 20ti formiček.

Vychladnou ganache vyšleháme do krému. Pokud nám vyšlehat nejde, počkáme ještě pár minut, znamená to, že ještě není dostatečně chladná. Čokoládový krém naplníme do zdobícího sáčku a ozdobnou špičkou nastříkáme na tvarohovou vrstvu. Opět použijeme takové množství, aby nám krém vystačil na všechny muffiny.

Hotové košíčky nazdobíme dle sezóny, příležitosti nebo fantazie a umístíme na 12 hodin do lednice. Sušenka nám mezi tím změkne.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *