Kyprá banánová bábovka

Sladká tečka za sobotním obědem nesmí chybět. Krásně nadýchaná banánová bábovka se zakysanou smetanou je nejchutnější, co jsem za poslední dobu pekla - vláčná, přesto nádherně kyprá, žádná těžká buchta, jak by se od banánu mohlo čekat.

  • Příprava : 15 minut
  • Vaření/pečení : 45 minut
  • Obtížnost : lehká

Suroviny

  • hladká špaldová mouka - 200 g
  • povolené máslo - 125 g
  • hodně zralé banány - 2 ks
  • skořice - 1 lžička
  • polohrubá pšeničná mouka - 100 g
  • vejce - 3 ks
  • kypřící prášek - 2 lžičky
  • utlučená vanilka - dle chuti
  • třtinový cukr - 100 g
  • zakysaná smetana - 200 ml
  • jedlá soda - 1/2 lžičky
  • nasekaná hořká čokoláda nebo čokofleky - dle chuti

Postup přípravy

Troubu rozehřejeme na 180°C, kouskem másla vymažeme a hrubou moukou vysypeme formu na bábovku.

Povolené máslo, cukr a celá vejce vyšleháme mixérem, přidáme na hrubo rozmačkané (stačí mezi prsty) banány, zakysanou smetanu, mouku, kypřící prášek sodu a koření. Rozmixujeme dohladka a nakonec přidáme čokoládu, tu zamícháme ručně. Vlijeme do připravené formy, uhladíme a šoupneme do trouby. Upečení zkontrolujeme klasicky špejlí - v nejvyšším místě zapíchneme až na dno a musíme ji vytáhnout krásně suchou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *