Ořechový cheesecake

Středa je tu a tak dorazí na pravidelnou návštěvu tcháni. V lednici 2 tvarohy, co s nimi? Třeba... podzimně laděný CHEESECAKE S OŘECHY a skořicovou krustičkou. Teda dobrota veliká a hlavně rychlovka. Mňam!

  • Příprava : 30 minut
  • Vaření/pečení : 40 minut
  • Obtížnost : snadná

Suroviny

  • Korpus:
  • drcené sušenky - 1 a 1/2 hrnku
  • vlašské ořechy mleté - 1/2 hrnku
  • rozpuštěné máslo - 80 g
  • Tvarohová náplň:
  • tvaroh - 500 g
  • žloutek - 3 ks
  • cukr - 2 lžíce
  • škrob - 2 lžíce
  • citrónová kůra
  • utlučená vanilka
  • bílky - 3 ks
  • Skořicová krustička:
  • hladká špaldová mouka - 3/4 hrnku
  • vlašské ořechy mleté - 1/2 hrnku
  • povolené máslo - 70 g
  • moučkový cukr - 3 lžíce
  • skořice - 2 lžičky

Postup přípravy

Dortovou formu si vyložíme pečícím papírem - dno i boky, případně vymažeme a vysypeme. Záleží, jak je kdo zvyklý. Troubu dáme rozehřívat na 175 oC.

Ve velké míse rozpustíme máslo, přidáme sušenky a ořechy a prsty zpracujeme lepkavější drobenku, kterou silou napěchujeme na dno dortové formy.

Do mísy, ve které byla sušenková směs dáme tvaroh, žloutky, cukr, škrob, citrónovou kůru a vanilku. V čisté míse vyšleháme sníh ze 3 bílků a následně mixérem pořádně promixujeme tvarohovou směs. Nakonec ručně stěrkou vmícháme sníh z bílků do tvarohové směsi. Tu naneseme ve stejnoměrné vrstvě na sušenkový korpus.

A jdeme do finále. V míse po tvarohu prsty zpracujeme všechny suroviny na krustičku - vytvoříme drobenku, kterou pěkně rozsypeme v silnější vrstvě po celém povrchu tvarohu.

Šup do trouby na cca 40 minut. Po upečení necháme 10 minut prochladnout, poté sejmeme kruh z dortové formy a přesuneme bez dna na mřížku vychladnout. No a pak už jen mlsáme 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *