Tarhoňový nákyp

Dneska jsem potřebovala udělat nějakou zajímavou přílohu k tresce, nechtěla jsem obvyklé šťouchané brambory a zároveň jsem neměla čas stát dlouho u plotny. Tak jsem vsadila na tento hokus-pokus a musím říct, že se to fakt povedlo.

  • Příprava : 5 minut
  • Vaření/pečení : 45 minut
  • Obtížnost : snadná

Suroviny

  • tarhoňa nebo jiná drobná těstovina - 250 g
  • mrkev - 2 ks
  • cuketa - 1 malý kus
  • smetana ke šlehání - 100 g
  • mléko - 150 ml
  • koření na grilovanou zeleninu - 1 lžička
  • sůl

Postup přípravy

Zeleninu jemně nastrouháme, přidáme koření, sůl, smetanu i mléko. Promícháme a přidáme suché (nevařené) těstoviny. Promícháme a přemístíme do vymazané zapékací mísy. Pořádně uhladíme, upěchujeme a povrch zalijeme vodou cca 1 cm. Mísu zakryjeme poklicí, případně místo poklice dáme alobal. Šoupneme na 40-45 minut do trouby předehřáté na 180 oC. Nákyp je hotový, jakmile jsou těstoviny měkké.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *