Bezé řezy se šlehačkou

K nedělní kávičce čistě požitkářská záležitost. V tomhle receptu prostě není zdravý ani drobeček, ale víte co? O to lepší jsou, nebesky lehké, tak akorát sladké, křehké jak obláček...

  • Příprava : 30 minut
  • Vaření/pečení : 20 minut
  • Obtížnost : snadná

Suroviny

  • Těsto:
  • máslo - 125 g
  • moučkový cukr - 140 g
  • mouka hladká - 165 g
  • žloutek - 4 ks
  • kypřící prášek - 1 balení
  • mléko - 3 lžíce
  • Sněhová vrstva:
  • bílek - 4 ks
  • moučkový cukr - 200 g
  • mandlové nebo kokosové lupínky - 100 g
  • Náplň:
  • smetana ke šlehání - 500 ml

Postup přípravy

Ušleháme si tuhý sníh z bílků společně s 200 g cukru. Zbytek cukru (140 g), máslo a žloutky vyšleháme do pěny, k tomu přidáme mouku s kypřícím práškem a mléko. Plech si vyložíme pečícím papírem a na něj natřeme těsto. Na těsto navrstvíme ušlehané bílky s cukrem a zasypeme mandlovými/kokosovými lupínky. Dáme péct na 160 °C na cca 20 minut. Těsto vytvoří bubliny a silné vrásnění, nelekejte se, to je naprosto v pořádku.

Upečené těsto necháme vychladnout a poté jej rozkrojíme na polovinu. Jednu část si určíme jako spodní - vybírám tu, která není na pohled tak pěkná. Ušleháme šlehačku, tu natřeme na "spodní část těsta" (přímo na opečené bílky s mandličkami/kokosem) a přiklopíme druhou polovinou těsta (mandličkami/kokosem nahoru). Dáme vychladit a pak už jen mlsat a mlsat a mlsat... a nemůžete přestat.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *