Jahodový chlebíček

Na zahrádce máme jahůdky, ale takové drobátko nedormlé, chuťově na 1s*, ale oku opravdu nelahodí. Přemýšlela jsem, co s nima a včera v noci vznikl JAHODOVÝ CHLEBÍČEK, lehounký jak pírko, hřehký a přesto vláčný, díky půlce banánu, kterou Jonďa nedojedl ke svačině. A navíc rychlý jako blesk, všechno v jedné misce a šup šup ať už je v troubě. Při snídani mizel před očima, až jsem měla strach, že nebudu mít co fotit.

  • Příprava : 10 minut
  • Vaření/pečení : 45 minut
  • Obtížnost : snadná

Suroviny

  • rozpuštěné máslo - 150 g
  • mléko - 60 ml
  • cukr krupice - 80 g
  • banán - 1 menší kus, rozmačkaný
  • vejce - 3 ks
  • mouka polohrubá - 230 g
  • jedlá soda - 1/2 lžičky
  • kypřící prášek - 1/2 lžičky
  • sůl - špetka
  • utlučená vanilka
  • jahody - 200 - 250 g, rozmačkaných

Postup přípravy

Rozehřejeme troubu na 170 oC, chlebíčkovou formu vyložíme pečícím papírem. Jahody opereme, zbavíme šťopek a rozmačkáme šťouchadlem na brambory nebo vidličkou.

Do mísy dáme máslo, mléko, cukr, banán, vejce a míxérem šleháme. Až se spojí a napění, přidáme mouku smíchanou se sodou a kypřičem, sůl a vanilku. Pečlivě zamixujeme do tekuté složky. Nakonec vmícháme, stačí ručně, jahody. Těsto přemístíme do formy, šoupneme do trouby a pečeme na 170 oC. Propečení kontrolujeme špejlí.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *